lll

Το ιστολόγιο

Καλώς ήλθατε στο ιστολόγιο αυτό.
Εδώ αναρτώ δημοσιεύσεις σχετικά με τα Εργαστηριακά μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων που διδάσκω, αλλά και με θέματα ενδιαφέροντος μου και κυρίως ότι έχει σχέση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εργαστηριακά μαθήματα |Digital Skills Information Society, Digital Divide, ICT4D

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. Σ.Μ.Η.Β.Ε. 18/10/2010 για το Π.Δ. 100/6-10-2010

Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή τη χρονική συγκυρία της έναρξης ισχύος των Ενεργειακών Επιθεωρήσεων, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε τόσο δεινή οικονομική κατάσταση.
Ζητάμε, τουλάχιστον, να μην εξελιχθεί σε στείρα γραφειοκρατική διαδικασία αλλά να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις με κοινωνικά κριτήρια, με στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και ταυτόχρονα με αναπτυξιακά μέτρα ως προς την παραγωγή τεχνικών έργων.
Αν και δηλώσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στο θεσμό των προσωρινών Ενεργειακών Επιθεωρητών και τον τρόπο επιλογής αυτών, λόγω του προσωρινού του μέτρου θα αναφερθούμε στους μόνιμους Ενεργειακούς Επιθεωρητές.
Αποδοκιμάζουμε το Π.Δ. 100/6-10-2010 διότι:
  1. Αποσυνδέει το πτυχίο των Πολυτεχνικών Σχολών από τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών.
  2. Προετοιμάζει το έδαφος για παρόμοιες ενέργειες και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα.
  3. Εισάγει αποκλεισμό για τους κάτω της 4ετιας Μηχανικούς με βάση την απασχόληση και όχι το γνωστικό αντικείμενο – σε όλους δηλαδή τους νέους Συναδέλφους.
  4. Εξαναγκάζει τους Μηχανικούς σε “Επιμορφωτικά Σεμινάρια” σε Κ.Ε.Κ. (δημόσια ή ιδιωτικά) υποβαθμίζοντας έτσι τις σπουδές και κατ’ επέκταση τις Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας.
  5. Προωθεί το ΤΕΕ να δημιουργήσει Κ.Ε.Κ., απομακρύνοντας το από το ρόλο του, μη αναγνωρίζοντας την αποτελεσματικότητα της ανώτατης εκπαίδευσης και βάζοντας πλάτες στην ιδιωτικοποίηση της.
Οι  θέσεις μας είναι ξεκάθαρες:
  • ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΙΚΑΝΗ & ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ.
Οι Ηλεκτρολόγοι – Μηχανολόγοι να κάνουν αποκλειστικά τις επιθεωρήσεις για θέρμανση και κλιματισμό.
  • Καλούμε και τους άλλους συλλόγους Διπλ. Μηχανικών σε ανάλογες δράσεις.
  • Αξιώνουμε δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για όλους τους Μηχανικούς αποκλειστικά και μόνο στις Πολυτεχνικές Σχολές.
  • Ζητούμε να σταματήσει τώρα η προσπάθεια διανομής ψευδοπιστοποιητικών επάρκειας γνώσης σε αντικείμενα που η γνώση αποκτάται μόνο από την πενταετή φοίτηση στις πολυτεχνικές σχολές της χώρας.
  • Θα μείνουμε σταθεροί στην προσπάθειά μας να αποτραπεί με κάθε τρόπο ο ευτελισμός των σπουδών των Μηχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου