lll

Το ιστολόγιο

Καλώς ήλθατε στο ιστολόγιο αυτό.
Εδώ αναρτώ δημοσιεύσεις σχετικά με τα Εργαστηριακά μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων που διδάσκω, αλλά και με θέματα ενδιαφέροντος μου και κυρίως ότι έχει σχέση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εργαστηριακά μαθήματα |Digital Skills Information Society, Digital Divide, ICT4D

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Αποχή μηχανικών από τις εξετάσεις ενεργειακών επιθεωρητών

Συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι o Πανελλήνιος Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ-Η) καλεί όλον τον τεχνικό κόσμο να απέχει από οποιαδήποτε διαδικασία υποβάθμισης των σπουδών & πτυχίων του, όπως αυτής των προβλεπόμενων εξετάσεων των ενεργειακών επιθεωρητών.


Ο Σύλλογος των Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων μηχανικών καθώς και των Ηλεκτρονικών και των Ναυπηγών Μηχανολόγων μηχανικών και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Ρεθύμνου, παράρτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ-Η) καλεί όλον τον τεχνικό κόσμο να απέχει από οποιαδήποτε διαδικασία υποβάθμισης των σπουδών & πτυχίων του, όπως αυτής των προβλεπόμενων εξετάσεων των ενεργειακών επιθεωρητών.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του ΠΣΔΜΗ αναφέρεται ότι "ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων εναντιώνεται στη διαδικασία εξετάσεων ανάδειξης Ενεργειακών Επιθεωρητών που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από αυτήν.

  • Μία τέτοια διαδικασία ακυρώνει τους ακαδημαϊκούς τίτλους και είναι η αρχή μίας διαδικασίας πιστοποιήσεων με φορέα το ΤΕΕ, το οποίο μέσα στα πλαίσια προώθησης των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της απελευθέρωσης των επαγγέλματος, αναλαμβάνει τη διαδικασία υλοποίησης της πολιτικής αυτής, δηλαδή της αποσύνδεσης του διπλώματος από την άσκηση του επαγγέλματος.
  • Όλοι οι τίτλοι σπουδών υποβαθμίζονται σε ένα απλό εισιτήριο για τη διαδικασία των επαγγελματικών εξετάσεων του ΤΕΕ, χωρίς να έχουν καμία αξία.
  • Οι διαδικασίες αυτές οδηγούν σταδιακά στη δημιουργία μίας μάζας φτηνού, ευέλικτου και χωρίς δικαιώματα επιστημονικού – τεχνικού προλεταριάτου με μισθούς και αμοιβές πείνας."
Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΣΔΜΗ είχε διαφωνήσει εξαρχής με την διαδικασία σεμιναρίων κατάρτισης και εξετάσεων για την απονομή της σχετικής άδειας. Επίσης είναι γνωστή η θέση του Συλλόγου περί σεβασμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων στις επιθεωρήσεις θέρμανσης και κλιματισμού δηλαδή αυτές να διενεργούνται μόνο από μηχανικούς της αυτής ειδικότητας. Αυτό δεν αποτελεί συντεχνιακό αίτημα, δεδομένου του σχετικού γνωστικού τους αντικειμένου, με αντικείμενα που έχουν διδαχθεί από το πρόγραμμα των σπουδών τους στα ΑΕΙ και έχει δηλωθεί η αντίθεση του Συλλόγου σε συμμετοχή των Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων σε σεμινάρια και εξετάσεις.

Άποψή του Συλλόγου είναι ότι μετά την αποφοίτηση από το Πολυτεχνείο και την άδεια άσκησης επαγγέλματος, τα μέλη μας είναι σε κάθε περίπτωση πλήρως έτοιμοι για την άσκηση της δραστηριότητας του ενεργειακού επιθεωρητή, που είναι θέση στην οποία ο σύλλογος παραμένει σταθερός και επιμένει.

Η μαζικότητα και η εκδήλωση της αγωνιστικότητας των συναδέλφων με την συμμετοχή τους στην αποχή θα δείξει την αλήθεια της διάλυσης του επαγγέλματος του μηχανικο, όπως βολεύει συγκεκριμένα συμφέροντα που προσπαθούν να το καταφέρουν. 
Ο  αγώνας μας είναι πια για την ίδια  την επαγγελματική υπόσταση του κλάδου.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Δείτε παρκάτω το Δελτίο του ΠΣΔΜΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: Αποχή από τις Εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων εναντιώνεται στη διαδικασία εξετάσεων ανάδειξης Ενεργειακών Επιθεωρητών που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από αυτήν.
Καλούμε τα Περιφερειακά Τμήματα, τους Συλλόγους Διπλωματούχων Μηχανικών και όλο τον τεχνικό κόσμο να απέχουν από κάθε τέτοια διαδικασία υποβάθμισης των σπουδών μας και να εναντιωθούν σε κάθε διαδικασία πιστοποίησης δια μέσου εξετάσεων.
Αθήνα, 21/5/2014
Αριθμ.Πρωτ.: 1084
 

Θέμα: Αποχή από τις Εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών 
  Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων εναντιώνεται στη διαδικασία εξετάσεων ανάδειξης Ενεργειακών Επιθεωρητών που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από αυτήν.
Μία τέτοια διαδικασία ακυρώνει τους ακαδημαϊκούς τίτλους και είναι η αρχή μίας
διαδικασίας πιστοποιήσεων με φορέα το ΤΕΕ, το οποίο μέσα στα πλαίσια προώθησης των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της απελευθέρωσης των επαγγέλματος, αναλαμβάνει τη διαδικασία υλοποίησης της πολιτικής αυτής, δηλαδή της αποσύνδεσης του διπλώματος από την άσκηση του επαγγέλματος.
  Όλοι οι τίτλοι σπουδών υποβαθμίζονται σε ένα απλό εισιτήριο για τη διαδικασία των
επαγγελματικών εξετάσεων του ΤΕΕ, χωρίς να έχουν καμία αξία.
  Οι διαδικασίες αυτές οδηγούν σταδιακά στη δημιουργία μίας μάζας φτηνού, ευέλικτου και χωρίς δικαιώματα επιστημονικού – τεχνικού προλεταριάτου με μισθούς και αμοιβές πείνας.

  Γι’ αυτό καλούμε τα Περιφερειακά Τμήματα, τους Συλλόγους Διπλωματούχων Μηχανικών και όλο τον τεχνικό κόσμο να απέχουν από κάθε τέτοια διαδικασία υποβάθμισης των σπουδών μας και να εναντιωθούν σε κάθε διαδικασία πιστοποίησης δια μέσου εξετάσεων.
Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Δ.Μ-Η

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γενικός Γραμματέας
Παπαδόπουλος Θεόδωρος                                                     Ευσταθίου Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου